Articole de psihologie

Sfatul psihologului pentru anxietate și atacuri de panică

Anxietatea și atacurile de panică sunt unele dintre cele mai des întâlnite simptome din sfera psihologică. Aproape toată lumea experimentează anxietate măcar o dată în viață. Uneori este nevoie de psihoterapie pentru a depăși aceste stări neplăcute, alteori însă doar câteva ajustări în stilul nostru de viață pot fi suficiente.

Una dintre cele mai bune strategii de a ne ușura de stres – inclusiv de anxietate – este sportul. Mai ales sportul făcut în natură, în aer liber.

Aproape fiecare dintre noi avem la îndemână un parc în care am putea ieși la o plimbare sau la o alergare. Așadar, dacă experimentați stări de anxietate, vă recomand cu tărie să faceți sport. Sigur, acest lucru nu va rezolva mereu cauza anxietății – uneori pentru asta este nevoie de psihoterapie -, dar vă va ajuta la ușurarea simptomatologiei neplăcute.

Dacă a face sport nu pare a fi suficient și simptomatologia persistă, vă recomand să solicitați o programare pentru o ședință de psihoterapie sau consiliere psihologică. Uneori este nevoie ca să facem schimbări pe mai multe planuri din viața noastră pentru a putea să ne liniștim din nou și să funcționăm optim.

Anxietatea și atacurile de panică au și o explicație psihologică și este important să reușim să ajunge la aceste cauze care uneori sunt destul de ascunse pentru cei care nu au studiat psihologia.

În general, un număr de cinici sau șase ședințe de psihoterapie sunt suficiente pentru a vedea primele rezultate pozitive și pentru a înțelege care ar putea fi cauza anxietății dumneavoastră.

Anxietatea nu este ceva de ce să nu putem scăpa, așa că vă recomand ca să nu vă complăceți cu ea, ci mai degrabă să faceți ce ține de dumneavoastră pentru a-i înțelege cauza.

Dacă doriți să explorați împreună cu un psihoterapeut cauza anxietății dumneavoastră, vă stau la dispoziție. Puteți solicita o programare aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *